maanantai 24. lokakuuta 2016

Metsästä terapiaa

Milloin viimeksi kävit metsässä? Mitä teit siellä? Keräsitkö talteen syksyn marjat ja sienet vai kävitkö kävelyllä? Huomasitko syksyn ruskan kaikessa kauneudessaan? Ihastelitko sammaleen upeaa vihreää väriä, joka peitti kivet ja kalliot? Näitkö luonnon eläimiä? Muistatko miltä metsässä tuoksui tai millaisia ääniä kuulit?

Luonnon vaikutusta ihmisten hyvinvointiin on tutkittu paljon. Luonnolla on todettu olevan useita positiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen ja erityisesti psyykkiseen terveyteen. Ihminen säätelee tiedostamattaan omaa stressiään ja hakeutuu paikkaan, jonka kokee mielekkääksi tai harrastaa jotakin, mikä auttaa unohtamaan ongelmat. Useimmiten mielipaikka, jossa ihminen hoitaa itseään, sijaitsee luonnossa.


Tiesitkö, että vain 20 minuutin metsässä oleskeleminen alkaa vaikuttaa Sinuun positiivisesti? Metsästä puuttuvat normaalin arjen haittatekijät, kuten kiire, ihmisjoukot ja ympäristön melu. Tämä puolestaan auttaa ajatuskykyäsi selkiytymään ja parantaa keskittymiskykyäsi. Verenpaine ja pulssi kuten myös, stressihormoni, kortisoli laskevat. Luonnossa ja/tai metsässä liikkumisen voi ottaa mindfulness-harjoituksena, jossa keskittyy vain ja ainoastaan siihen hetkeen aistien ympärillä olevan kauneuden. Niin, koska Sinä viimeksi kävit metsässä?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti