tiistai 31. tammikuuta 2017

Kuukausi vegaanihaastetta takana

Kuun alusta liityin reilun 5.000 muun suomalaisen kanssa vegaanihaasteeseen. Alku oli tahmeaa ja takkuilevaa, mutta nyt kuukautta myöhemmin huomaan ajatteluni ruuan suhteen muuttuneen. 

Ei, minusta ei tule vegaania eikä kasvissyöjää. Ainakaan vielä. Pysyn toistaiseksi sekasyöjänä, mutta vähennän radikaalisti lihan syöntiä. Sen olen jo tehnytkin.Mitä hyötyä haasteesta oli, vaikken vegaaniksi muuttunutkaan?

- Tutustuin tuotteisiin, joita en ollut koskaan aiemmin edes kokeillut, ja osa näistä on jäänyt päivittäiseen käyttööni. Esimerkkinä vaikkapa Soyan ja Alpron tuotteet.

- Koen olevani energisempi lisättyäni ruokavaliooni kasvisten ja hedelmien määrää.

- Lihan ja valkoisen leivän poisjättäminen on vaikuttanut vatsaani radikaalisti! Vaikka herneet ja pavut aiheuttavatkin suolistokaasuja, varsinainen vatsan turvotus on historiaa.

- Tiedon ja tietoisuuden lisääntymisellä (päivittäisillä sähköpostiin tulleilla tiedotteilla) on ollut merkitystä kauppareissuilla. Suunnittelen pääsääntöisesti kasvisruokaa ja suosin vegaanisia vaihtoehtoja. Karkitkin ovat nykyisin täysin vegejä, samoin suklaa.

- Sain tukihenkilöltäni runsaasti vinkkejä luonnonkosmetiikkaan, ja tänne olen postannutkin joitakin kokemuksiani tuotteista, joita olen kuukauden aikana ehtinyt testata.

- Kasvissyöjäksi siirtyminen ei ole kovin kaukana. Vegaaniksi minua ei ehkä täysin saa, mutta kasvissyöjäksi voisi saadakin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti