sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Merinovilla


Olen maininnut olevani varsinainen vilukissa. Ostin jo viime vuoden puolella kaksi merinovillaista neulettä H&M:ltä hintaan 39,90€/kpl ja voin sanoa, etten kadu pätkääkään ostoksiani! On aivan totta mitä merinovillasta kerrotaan (lähteenä North Outdoor):
  • uskomattoman lämmin
  • lämmittää jopa kosteanakin
  • hengittää
  • venyy ja joustaa
  • antibakteerinen -> ei kerää itseensä hajuja eikä muodosta bakteeripesiä
  • 100% luonnontuote
  • lämmittävyytensä ja hengittävyytensä ansiosta merinovillalla on terveysvaikutuksiakin
  • North Outdoorin tuotteet suunniteltu suomalaiseen mitoitukseen sekä
  • suunniteltu Suomen oloihinNorth Outdoorin villa on peräisin hyvin kohdelluista lampaista.

Neljän kuukauden työttömyysjakson jälkeen sain uuden työpaikan pyöräilymatkan päästä, ja siksi päätin vihdoin ja viimein ostaa itselleni merinovillaisen kerraston. Ulkona on ihan riittävästi pakkasta (=lue liikaa), joten vilukissan on pakko yrittää pysyä tavalla tai toisella lämpimänä. Möin autonikin pois, etten vain lipsuisi työmatkapyöräilystä, joten miksipä en satsaisi pyöräilyvaatetukseen? 

Pakkauksesta näkyykin, että kerrasto soveltuu jopa -25 asteeseen. Kertaakaan en ole palellut työmatkoillani, vaikka lämpömittari on näyttänyt -30. Päässä on myös mieheltä adoptoitu merinovillainen kypärämyssy kovimmille pakkasille. Vaikka tulisi hiki, se ei haittaa, koska merinovilla pitää lupauksensa: lämmittää jopa kosteanakin. 

Mitoitus on todellakin tehty suomalaiset huomioon ottaen. Pitkään mietin alaosan suhteen otanko koon 36 vai 38, mutta nappasin kokoa isomman. Koko meni kuitenkin nappiin, ei ainakaan kiristä eikä purista mistään. Yläosa oli mukavan väljä ja ylettyi lämmittämään takamustakin ;)

Olen ostanut myös North Outdoorin Arctic-villasukat, jotka on suunniteltu äärimmäisiin olosuhteisiin. Alle kympin satsauksella sain villasukat, joissa ei yöllä palele ;) 

Moni muukin on todennut, että kun on kerran käyttänyt merinovillaisia kerrastoja, ei enää muita kerrastoja suostu käyttämään. Allekirjoitan tämän täysin! Ko. kerraston ostin Prismasta, 39,90€/ kerraston housut, 39,90€/kerraston paita. Hintavaa, sanoisin, mutta merinovilla maksaa itsensä kyllä takaisin.

Yksi kokeilemisen arvoinen juttu olisivat myös villasilkki-tuotteet...  Onko Sinulla kokemuksia vilkkasilkistä tai merinovillasta?

Ps. Minulle EI makseta tämän tuotteen mainostamisesta mitään, joten suosittelen täysin vilpittömästi tuotetta, jonka olen kokenut äärimmäisen hyväksi  :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti