sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Olen rakastunut taas!

Omistan ärsyttävän tukan. Tukan, joka saa käytännössä joka aamu kiukkuiseksi. Wannabe-luonnonkihara, liukas kuin mikä, paksu ja aina rasvainen. Välillä tekisi mieli ajaa kaikki hiukset pois, mutta vuosien saatossa olen oppinut elämään kaiken muun "ärsyttävän" kanssa, paitsi jatkuvan hiustenpesun kanssa. 

Hiukseni ovat täysin käsittelemättömät, joten oikeanlaisen shampoon metsästäminen on ollut tuskaista. Kaikki shampoot tänä päivänä tunnutaan tekevän hiuksille, jotka ovat käsitellyt. Kun käytän "hoitavaa" shampoota, tukkani näyttää entistäkin likaisemmalta. Siirryinkin jossakin kohtaa pelkän suihkusaippuan käyttöön, mutta en ole siitä toistaiseksi saanut iloa kuin päiväksi. Seuraavana päivänä tukka on pakko käsitellä kuivashampoolla, jos mielii mennä siistinä töihin.

Kun tänä vuonna päätin hiljalleen siirtyä luonnonkosmetiikkaan, ryhdyin tutkimaan shampoovalikoimaa. Olin joskus käyttänyt "Ole Hyvä"-shampoota, mutta valitettavasti sekään ei auttanut "likaisuus-ongelmaani". Nyt tilasin itselleni Hyvinvoinnin tavaratalosta* Flown palashampoon. Kun muutama päivä sitten sain palashampoon hyppysiini, piti sitä samantien testata. Ensimmäinen reaktioni palashampoosta oli, että shampoopala oli pieni. Kuvittelin siis saavani normaalin palasaippuan kokoisen shampoopalan. Tuoksu sentään oli ihana, jos tykkää teepuun tuoksusta.

Käytössä shampoo vaahtosi yllättävän helposti ja hyvin. Tuntui, että hiukset puhdistuvat paremmin ja vaivattomammin kuin kaupan shampoolla. Lopputulos oli myös p-u-h-d-a-s! Tätä puhtautta kesti vaivattomasti kaksi päivää. Itse pyöräilen työmatkani, joten joudun käymään pakostikin suihkussa päivittäin, mutta hiukseni pesen vain joka toinen päivä. Puhtaat hiukset minulla olisi varmasti pitempäänkin, mutta pyöräilystä ja pipon käytöstä johtuen, kaksi päivää on itselläni "maksimi". 

Eräässä facebook-ryhmässä shampoopalan ongelmaksi oli koettu pestyjen hiuksien tahmaisuus, joka monella saattoi kestää jopa viikkoja. En tiedä johtuuko hiukseni käsittelemättömyydestä, että itse vältyin tältä kyseiseltä tahmaisuudelta? 

Palashampoossa minua viehättää paitsi sen koostumus luonnonkosmetiikkana, myös sen jätteettömyys. Palashampoo tulee kartonkisessa pakkauksessa, jonka itse poltan uunissa taloa lämmittäessäni, mutta joka menee myös kartonkikierrätyksen mukana. Itse palashampoohan kuluu pesussa eikä siten jätä itsestään roskikseen heitettävää. 

Olen rakastunut!

P.s. Tilasin nyt ensimmäisen kerran Hyvinvoinnin tavaratalosta* tuotteita. Tuotteet tulivat muutamassa päivässä Matkahuollon kautta. Autoni myytyä, en ole löytänyt fiksun fillarointimatkan päästä shampoopalaa, joten siksi jouduin ei-niin-ekologisesti tilaamaan tuotteen verkosta. Summasummarum: voin lämpimästi suositella Hyvinvoinnin tavarataloa* ;) 

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti