torstai 5. tammikuuta 2017

Sanoista teoiksi!

Mainitsin jo aiemmin, että olen pitkään miettinyt kasvisruuan lisäämistä ruokavaliooni. En kuitenkaan usko siirtyväni täysin kasvissyöjäksi, ainakaan ihan hetkeen. Jotta saisin jotakin asian tiimoilta konkreettisesti tehtyä, tilasin "Oikeutta eläimille"-sivustolta ilmaisen tietopaketin vegaaniksi ryhtymisestä (sama paketti löytyy myös netistä). Viimein joulun välipäivinä istahdin ajatuksen kanssa alas katsomaan minkälaisia ruokaohjeita sainkaan. Lisäksi nappasin kirjastosta lainaamani kirjat:

  • Kausiruokaa kasviksista. 40 ruokaideaa kotimaisista aineksista. Tekijänä Pia Hall.
  • Aurinkomaa. Koko perheen kasviskeittokirja. Tekijänä Tuija Ruuska
ja poimin näistä ylös sellaiset reseptit, joita voisin kuvitella koko perheemme syövän. Haastetta tähän kaikkeen tuo himourheilija-mieheni, joka ei varmasti tule kylläiseksi yhdestäkään keitosta, puurosta tai muusta vastaavasta, joten nämä kokeilut saan jättää niille päiville, kun mieheni on iltavuorossa. 

Kun aiemmassa liitossani ex-mieheni halusi tehdä pelkkää kasvisruokaa, muistan hänen korvanneen lihatuotteet tofulla ja soijarouheella. En itse tykännyt kummastakaan. Niinpä ajattelin aloitella pavuilla ja linsseillä varovaisesti. Ehkä jossakin kohtaa, kun kokkitaitoni kasvisruuan laittajana karttuvat, lähden uudelleen maistelemaan tofua ja soijarouhetta, mutta sen aika ei ole vielä. 

Lisäksi päätin osallistua Vegaanihaasteeseen, vaikka en usko kykeneväni heti alkuun kuukauden mittaiseen kasvisvalioon. Ajattelin tämän haasteen olevan kuitenkin hyvä potku takapuoleen. Vegaanihaasteessa saat halutessasi valita itsellesi tutorin, joka opastaa ja tukee sinua tuon kuukauden ajan. Osa tutoreista on myös valmis lähtemään kanssasi ruokaostoksille ja/tai tulemaan kotiisi kokkaamaan! Itse valitsin tutoriksi henkilön, joka kertoi käyttävänsä luonnonkosmetiikkaa ja opastavansa myös siinä asiassa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, jes! Vertaistukea ja vinkkejä on myös saatavilla haasteeseen osallistujien facebook-ryhmässä. Suosittelen liittymään mukaan!

"Oikeutta elämille"-info paketissa tuli paitsi valmiita reseptejä, paljon muutakin hyvää tietoa. Suosittelen kurkkaamaan nettisivuilta "Kasvissyöjän infopaketin". Yksi kaivattu vinkki oli ruokablogit, jotka keskittyvät kasvisruuan tekemiseen. Tässä pari esimerkkiä (jos tiedät muita hyviä blogeja, vinkkaathan niistä!).

Itse tykkäsin tästä sivustosta jo ihan pelkästään kuvien takia. Lisäksi blogissa pystyi hakemaan ainesosan turvin reseptejä. "Aurinkomaa"-kirjassa ei kuvia ollut, minkä takia tarvitsee hitusen mielikuvitusta nähdäkseen minkälaista ruokaa on valmistamassa. Minulle henk. koht. on tärkeää syödä myös silmillä.

Nälkä tulee myös tämän blogin ruoka-annoksia katsellessa! Sekä "Pidempi korsi" että "Chocochili" ovat julkaisseet myös omia reseptikirjojaan. Sivuston linkkilistalta löytyy lisää kasvisruokareseptejä.


Ei ainakaan vielä mun lempiherkkua, mutta värejä on pakko ihastella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti