sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uuden vuoden lupauksia

 1. Pidättäydyn ostamasta vaatteita. Viime vuonna kulutin lähes 1.000 euroa kodin sisustamiseen ja liki 700 euroa omiin vaatteisiini. Pidän vaatteista ja seuraan muotia, vaikken itse muodin huipulla olekaan. Olen useana vuotena tehnyt uuden vuoden lupauksen, jossa päätän olla ostamatta vaatteita vuoteen. Pisimmilläni olen yltänyt kesäkuuhun saakka, ja tuolloinkin sorruin Berliinin matkalla, koska sää oli kylmä ja sateinen eikä minulla ollut kuin kesävaatteita mukana. Tuo sortuminen romutti kuitenkin täysin koko loppu vuoden... Vaatteita tarvitsen työssäni, jossa joudun olemaan paljon ”esillä”. Jälleen kerran yritän luopua vaatteiden ostamisesta. Ainoa, mitä koen tarvitsevani, ovat alusvaatteet, mutta niihinkään ei yli 500 euroa saa uppoamaan tappokirveelläkään.
 2. Siirryn luomukosmetiikkaan. Luin pitkästä aikaa Noora Shinglerin blogia ”Kemikaalicoctail”. Olen aikaisemmin kokeillut Dr. Hauschkan rasvoja, mutta ne eivät olleet iholleni riittävän kosteuttavia. Noora on itse ollut kehittämässä Madaran kanssa tuotteita, joita on kovasti kehuttu. Nyt päätinkin käyttää kaapissa olevat purkit loppuun ja siirtyä hiljalleen luomukosmetiikkaan. Oletko Sinä kokeillut koskaan luomukosmetiikkaa?
 3. Kasvisruokailua. Tämä kokeilu on tyssännyt täysin heti alkuunsa, mutta... tarkoitus on lisätä kasvisruuan määrää perheessämme uuden vuoden myötä.
 4. Työmatkapyöräilyä. Nyt kun joulupukki toi minulle polkupyörääni ”mummokorin”, en voi kehittää enää mitään tekosyytä miksi en voi ajaa 3 km työmatkaani ;) Pyöräilykypärän ostin jo vuosia sitten, mutta en ole kertaakaan sitä käyttänyt. Nyt aion kaivaa senkin naftaliinista ja asetella päähäni. Pyörän renkaat ovatkin ”rikkoutumattomat”, joten ei muuta kuin kovaa ajoa maanantaista lähtien!
 5. Olen armollisempi työminälleni. Ei enää ikinä 60-tuntisia työviikkoja. Eikä töitä enää kotiin. Kelpaan juuri sellaisena kuin olen (tai niin ainakin toivon).


 Teitko Sinä uuden vuoden lupauksia? Jos teit, millaisia?

Onnellista uutta vuotta 2017!

2 kommenttia:

 1. Mä ajattelin alkaa pitää kiitollisuuspäiväkirjaa, eli joka päivä kirjata ylös vähintään yksi asia, mistä on kiitollinen juuri sillä hetkellä :) Lisäksi aion lisätä tuloja ja syventyä sijoittamisen maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen miettinyt joskus myös tota kiitollisuuspäiväkirjaa, mutta itseasiassa siitä tuli tapa iltaisin ihan ajattelun muodossa. Kun oli burn-outin aikana kirjaimellisesti romuna, oli pakko yrittää kääntää ajatukset positiivisempaan, siksi iltaisin aina mietin, että mulla on oikeastaan asiat pirun hyvin. Siksi en aloittanut koskaan kirjoittamaan ko. kirjaa :) Sijoittamiselle iso peukku, se kannattaa :)

   Poista