torstai 2. helmikuuta 2017

Luomisen vimmaa

Olen aina ollut jollakin tapaa luova. Olen pienestä pitäen ollut kova piirtämään ja maalaamaan, siirtyen hiljalleen käsitöiden pariin. Aikaisempi työni oli äärimmäisen stressaavaa eikä aikaa käsillä tekemiseen ollut. Niinpä jokaikinen kesälomani alkoi talomme ullakon penkomisella. Kaivoin esiin ruokatuoleja, -pöytiä, kirjahyllyn sekä kiikkutuolin, joita aloin jo heti ensimmäisinä kesälomapäivinäni työstämään saadakseni ajatukseni kauas kauas, pois töistä. 

Paitsi, että vanhojen huonekalujen kunnostaminen oli terapeuttista, nautin suuresti siitä, miten pienellä (tai vähän isommallakin) vaivalla saat kunnostettua vanhasta itsellesi mieluisaa. 

Vaikka sinulla ei olisi mitään aiempaa kokemusta huonekalujen kunnostamisesta, en usko, että voit kovin pieleen asioita tehdä. 

Tarvitset ainoastaan:

- hiomakoneen
- hiomapaperia
- huonommat vaatteet
- maalia/lakkaa
- hyvän pensselin (älä osta halvinta)
- tilan, jossa työskennellä (itse tein kaikki takapihallamme)
- kärsivällisyyttä


Ennen...

Jälkeen

40-lukulaisen (?) ruokapöydän vanhat tuolit olivat kulkeneet mukanani jo yli 10 vuotta. Maali oli todella sitkeässä, ja kun olin saanut tuolin hiottua, en raaskinutkaan maalata sitä valkoiseksi, kuten olin alunperin suunnitellut. Tyydyin pelkkään lakkaan, jotta vanhan puun tummuminen sai jäädä kauniisti näkyviin. Näistä toinen tuoli on yöpöytänä vierashuoneessa ja toinen istumatuolina eteisessä.Mieheni entisestä elämästä tulleet, jo keltaiseksi menneet, mäntyiset Ikea-tuolit saivat hionnan ja valkoisen maalipinnan. 


Ennen.


Vanhan ja ruman ruskean keinutuolin kunnostaminen oli yksi lemppariprojekteistani. Tuskanhiki tosin valui aika ajoin yrittäessäni hioa pinnoja, maalauksesta puhumattakaan. Väri on mieheni itsensä valitsema ja ihanan pirteä. 


Jälkeen
Lasten huoneisiin en ole viitsinyt ostaa perinteisiä "koululaispöytiä", koska ne ovat yleensäkin melko pieniä. Molemmat lapseni tykkäävät askarrella paljon, joten isompi pöytä tuli senkin vuoksi tarpeeseen. Ostin 15 eurolla käytetyn Askon koivuisen ruokapöydän, jonka hioin ja maalasin poikani huoneeseen. Vastaavanlainen ruokapöytä löytyy valkoiseksimaalattuna tyttäreni huoneesta. Maali ei tähän pöytään maksanut mitään, koska samaa sävyä oli jäänyt pojan huoneen kirjahyllyn kunnostamisesta.


Ennen.

Jälkeen.
Molempien pöytien alle olen hankkinut käytetyt pyörillä olevat lipastot, jotka olen myöskin maalannut. Pojan pöydän alle löytynyt lipasto oli ilmainen löytö, tytön lipastosta maksoin 15€. Maksoin siis yhteensä 30€ laadukkaista, puisista, isoista pöydistä lipastoineen. Olisitko löytänyt samalla hinnalla vastaavia kaupasta? Tuskin. Lapset ovat myös itse saaneet vaikuttaa huonekalujensa maalin väriin, jolloin kalusteista on tullut mieleisiä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti