sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Testissä Schmidt's deodorantti

Yleltä tuli aikoinaan tiededokumentti rintasyövästä ja alumiinipohjaisista deodoranteista. Dokumentti ei aiheuttanut sen kummempaa kohua eikä myöskään kyennyt todistamaan, että rintasyövän syntyyn vaikuttaisi nimenomaan deodoranttien alumiini. Silti, olin itse jo vuosia aiemmin alkanut pohtimaan, ettei alumiinipohjaisten dödöjen käyttö voi olla hyvä juttu. Nyt kun olen siirtymässä täysin luonnonkosmetiikkaan, purkki kerrallaan, päätin tutkia mikä deodorantti korvaisi nykyisen luottodödöni, Rexonan. 

Kauaa ei tarvinnut googletella, kun useammalla sivulla kehuttiin Schmidt's nimistä deodoranttia. Esimerkiksi Yellow Mood-blogissa Schmidt's on ylistetty parhaimmaksi luonnonkosmetiikan deodorantiksi, samoin Luonnonkaunis-blogissa. Rexonaan verrattuna hinta on nelinkertainen, mutta alumiinittomasta, vegaanisesta tuotteesta kyllä maksan mieluusti enemmän, jos tuote vain on toimiva. 

Tuotteen tilasin Hyvinvoinnin tavaratalosta* hintaan 16,50€. Lisäksi deodoranttia myyvät esim. Yellow Mood-blogin verkkokauppa  ja Biodelly.

Jos antiperspirantit aiheuttivat kainaloiden kutiamista ja ihon ärtymistä, Schmidt's on ollut hellävarainen herkälle iholleni. Itselleni "stick" oli uusi tuttavuus, ja purkki kieltämättä on hieman "kökkö" siinä mielessä, että oma purkkini ei ainakaan pyöritä deodoranttia hyvin ylös eikä myöskään alas. Mutta tämä olikin tuotteen ainoa miinus. 

Deodorantti on pitänyt hyvin hienhajun poissa, vaikkakin kainalot ovat ehkä märemmät kuin antiperspiranttia käyttäessä. Tätä en kuitenkaan koe ongelmana, jos vertaa siihen mitä aineita olen iholleni tähän asti laittanut. 

Tuoksuvaihtoehtoja Schmidt's tarjoaa useamman: seetri-kataja, ylang-kehäkukka, laventeli-salvia, ruusu-vanilja ja bergamont-lime. Itse tilasin deodoranttini Bergamont-Lime tuoksuisena ja tuoksu on suorastaan huumaava. Deodoranttia saa myös hajusteettomana.

Koostumuksen voi valita stick-muotoisena tai spaattelin/ sormien avulla kainaloon levitettävänä voiteena. 

Harvoin käy näin hyvä tuuri, että löydän ensimmäisellä yrityksellä itselleni sopivan tuotteen, mutta kiitos kuulunee muille bloggaajille, joilta idean Schmidt'sin kokeiluun nappasin. Suosittelen lämpimästi tuotetta muillekin.

* merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

4 kommenttia:

 1. Saakohan tähänkään postata eriävää mielipidettä? Pesupähkinä jutusta se ainakin poistettiin kiireenvilkkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saa postata! :) Nyt täytyy kyllä sanoa, että kenenkään kommentteja en mielestäni ole poistanut...?

   Poista
  2. Kävin sähköpostini läpi ja sieltä löysin kommenttisi, jota en ollut koskaan lukenut. Asiallinen kommenttihan se oli, mutta nyt en kyllä tunnusta poistaneeni sitä, koska luin sen vasta hetki sitten s-postistani. Tosin, olen ihan urpo tietokoneiden kanssa, joten olen saattanut vahingossa tietämättäni poistaa sen, mutta tarkoituksella en kyllä ole poistanut. Pahoitteluni tästä!

   Poista
 2. Pakko todeta jälkeenpäin tänne, että jouduin itse lopettamaan ko. deodorantin käytön sen takia, että dödö sotki vaatteet perusteellisesti. Muutoin Schmidt's oli itselleni sopiva deodorantti ja piti hyvin hien hajun poissa, mutta esimerkiksi mustasta paidasta dödöraitoja ei saanut pois millään minkä seurauksena työvaatteet vaihtuivat aamulla useammankin kerran. Vaatteet saattoi joutua pesemään pariinkiin kertaan ennen kuin deodorantti lopullisesti lähti. Loppuvaiheessa deodorantti alkoi murenemaankin siinä määrin, että jouduin murusista levittämään aineen kainaloihin. Sääli :(

  VastaaPoista