tiistai 20. kesäkuuta 2017

Mitä kuuluu 600 euron haasteelleni?

Ulkomailla vaatteet ovat paljon halvempia kuin Suomessa. Niinpä minun 600 euron vaatebudjettini koki kovia Lontoon ja Tallinnan reissun seurauksena. Ostin, kun "halvalla sain". Budjetti on tällä hetkellä ylittynyt reilulla parilla sadalla eurolla. Lukemat olisivat suorastaan loistavat, jos ylimääräistä, listan ulkopuolelta ei olisi tullut ostetuksi. Lasten vaatteita on taas seuraavaa kokoa jemmassa ja omalta osaltani vaatekaappia on päivitetty niin, että useampi vaatekappale palvelee useamman vuoden. 

Vaikka alkuvuodesta tein tiukan listan, mitä tarvitsen, mitään turhaa ei ole tullut ostettua, vaan olen sisäistänyt sen, että ostan vain tarpeeseen. Esimerkkinä Lontoossa lempparitennarini hajosivat, ja pakko oli ostaa toiset kengät tilalle, jos meinasi jatkaa kaupunkilomaa. 

Viime vuoden kaameisiin lukuihin (1537,56€) on kuitenkin matkaa, vaikka budjetti on jo revennyt. Listalta uupuu vielä lasten talvivaatteita ja kenkiä, mutta ei niihinkään niin paljoa rahaa kulu, jotta viime vuoteen yllettäisiin, vaikka puolivälissä vuotta vasta ollaankin. Omaa vaatekaappia oli pakko päivittää joka tapauksessa nyt kun työt jatkuvat. Jos työnantajan puolesta tulisi oma "uniformu", ei rahaa vaatteisiin varmaan menisi niin paljon kuin nyt. 

Syksyllä kun ryhdyn tekemään 4-päiväistä työviikkoa, vapautuu aikaa taas kirppiskierroksille. Niitä odotan, etenkin, kun lasten vaatetoivomukset alkavat olla melkoisen hintavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti