lauantai 5. elokuuta 2017

Joskus pienetkin asiat tekevät onnelliseksi...

... kuten omasta kasvimaasta napatut kesäkurpitsat! Ai sitä onnea, kun on keväällä saanut pienen siemenen itämään ja kesällä tuo pieni siemen tuottaa jatkuvaa satoa. Ensimmäinen sadonkorjuu on nyt suoritettu ja lisää on tulossa lähipäivinä. Jotta itsekasvattama kesäkurpitsa toisi lisää onnea, tehdään siitä taivaallisen hyvää ruokaa, joka tekee kahta onnellisemmaksi. Itsekasvattamat tomaatit eivät vielä tähän ruokaan ehtineet, joten ruokakaupan puolella piti vielä vierailla. Tässäpä oiva resepti kesäkurpitsalasagneen:

Tarvitset 2 kesäkurpitsaa (n. 500g yhteensä), jotka leikkaat vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaleet ladot pannulle ja ruskistat ne kevyesti molemmilta puolilta.

Täyte:

1 sipuli
400 g jauhelihaa
3-4 tomaattia
3 rkl tomaattisosetta
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl suolaa 
halutessasi voit lisätä valkosipulin kynnen

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannussa. Lisää viipaloidut tomaatit, tomaattisose ja mausteet.








 

Lasagnen tapaan lado kesäkurpitsat öljyllä voidellun vuuan pohjalle, laita jauhelihatäyte viipaleiden päälle ja päällimmäiseksi lisää vielä loput kesäkurpitsat. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Enjoy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti