torstai 8. maaliskuuta 2018

Elämä vain on niin ihanaa, kun sen oikein oivaltaa

Olen ollut viikon päivät nyt virallisesti työttömänä. Vaikka välillä tunteet menevät vuoristorataa, olen osannut nauttia hetkistä kotona. Mikään ei ole niin ihanaa, kuin saada olla se äiti, jollainen on halunnutkin olla: laittaa lapset kouluun ja olla vastaanottamassa heidät virkeänä. Äiti, joka jaksaa pelata lautapelejä iltaisin eikä vain maata raatona sohvalla. Äiti, joka pullantuoksuisena odottaa muruja kotiin. Äiti, joka toteuttaa lempiruokatoiveet. Äiti, joka on läsnä. 

Ulkona paukkuu pakkanen. Aamuni alkavatkin usein talon lämmittämisellä. Miten ihanaa tämäkin puuha on, kun sen saa tehdä rauhassa muiden aamuaskareiden ohella eikä kiireessä työpäivän päätteeksi. Lisäksi leivinuunissa saa pyöräytettyä lämmityksen jälkeen sämpylät, rieskat, pataruuat...


Paukkupakkasista huolimatta pääsin vihdoin ja viimein työntämään sormeni multaan! Näissä kolmessa rasiassa on tuloillaan tomaattia, paprikaa ja raparperiä. Koska tilaa jäi, laitoin myös hieman yrttejä kasvamaan. Tämän on tarkoitus olla vasta ensimmäinen erä. Ensi kuun puolella, kun nämä saa isompiin ruukkuihin, aion laittaa lisää yrttejä kasvamaan...


Neuloosin iskiessä on pakko neuloa. Viimein sain aika monta vuotta sitten aloittamani neulemekon valmiiksi. Langan jämistä syntyy vaikka ja mitä, tällä kertaa kirjoneuleen muodossa. Tässä on tuloillaan villasukat.


Ja kun äidillä kerran aikaa on, äitipä teki lapsille rahka-raparperipiirakkaa pellillisen. Tästä on tullutkin meidän perheen uusi herkku. Nytkin kun tyhjennän pakastintamme marjojen osalta smoothieihin, päätin keittää loput raparperit hilloksi, jotta voimme jatkossakin syödä tätä herkkua :)


Rahka-raparperipiirakka (pellillinen)

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g voita/ leivontamargariinia
Sulata rasva ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulanut rasva kuiva-aineiden sekaan. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen.

Lisää 2/3 muruseokseen:
  • 2 dl maustamatonta juguttia
  • 2 kananmunaa
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita leivinpaperin päälle pellille

TÄYTE:
  • 1 litra raparperia/ raparperihilloa
  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 tl vaniljasokeria
Levitä raparperit/ raparperihillo taikinan päälle. Lisää muu täyte raparperin päälle. Ripottele sivuun ottamasi muruseos täytteen päälle.

Paista uunissa 175 asteessa n. 35 minuuttia. Nauti :)

Reseptin olen saanut tädiltäni, joka lienee napannut sen jostakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti