sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Konjac-sieni testauksessa

Koska olen myöhäisherännäinen luonnonkosmetiikan saralla, törmäsin ensimmäisen kerran konjac-sieneen Luonnonkaunis-messuilla pari viikkoa sitten. Benecosin ja Laveran tuote-esittelijöillä oli myynnissä puoleen hintaan kolmea erilaista Benecosin konjac-sientä, joita ystäväni kanssa ihmettelimme. Pikaisella googlettamisella huomasin, että tämähän on ollut jokunen vuosi sitten ihan "hittituote", mutta minulta tämä oli mennyt täysin ohi... Kunnes nyt päädyin jopa ostamaan oman sienen kokeiluun.

Omaan haastavan ihotyypin, pintakuivan sekaihon, joka varsinkin talvella tuottaa suurta päänvaivaa, kun iho tuntuu aina kuivalta, vaikka miten rasvaisit. Säännöllinen saunonta, kuorinnan ja kasvonaamion kera, auttavat pitämään ihon hyvänä aina muutaman päivän ajan, mutta pian meikki näyttää taas epäsiistiltä, kun ihoni tuntuu imaisevan kaikki epäpuhtaudet itseensä. 

Messuilla oli kolme konjac-sientä myynnissä: punasavi herkälle iholle, green tea sekaiholle ja bamboo rasvaiselle iholle. Arvoin minkä sienistä valitsisin omalle iholleni ja pyysinkin esittelijältä apua. Koska ihoni menee herkästi jopa rikki, hän suositteli punasavea, vaikka myöskin vinkkasi, että kaikkia sieniä voi käyttää samanaikaisesti, eri päivinä. Ostin punasavea sisältävän sienen ja aloitin käytön aamuin illoin. 
Kuva on kaapattu täältä, koska unohdin kuvata omani pakkauksessaan innostuksissani :)
Sieni tulee kastella hyvin ennen käyttöä, jotta se pehmenee. Pienin pyörivin liikkein hieron kasvoni kauttaaltaan sienellä. Iltaisin lisään saippuaa sieneen meikin puhdistusta varten. Jo muutamien ensimmäisten käyttöpäivien aikana huomasin, miten ihoni huusi rasvausta sienen käytön jälkeen. Iho ei tuntunut kuivalta eikä kiristänyt, mitä se normaalisti tekee, vaan se suorastaan "ahmaisi" kosteusvoiteen. Nyt kahden viikon käytön jälkeen olen ihastellut ihoani, joka suorastaan hehkuu. Koska olin aloittanut Madaran Daily Defence-voiteen käytön hiljattain sekä siirtynyt smoothie-iltapaloihin (saaden paljon antioksidantteja) tovi sitten, en pysty varmuudella sanomaan mikä vaikuttaa ihoni kuntoon näin positiivisesti. Ehkäpä kaikki nämä yhdessä? Ihon kaikenlainen hieronta vaikuttaa positiivisesti pintaverenkiertoon, ravinnosta saadut vitamiinit ja kivennäisaineet tuottavat rakennuspalikoita myös ihoomme ja ulkoinen rasvaus... hmm... Joka tapauksessa minusta tuntuu, että tämä konjac-sieni kokeiluni saa ehdottomasti jatkoa! Saunavälejäkin olen saanut pidennettyä, joten kyllä tämä minun iholtani epäpuhtauksia poistaa. 

Konjac-sienestä löytyy myös negatiivisia kirjoituksia. Kaikki eivät ole rakastuneet sieneen minun tavoin, mutta meillä olisi kaupoissakin ehkä yhdenlaista shampoota myynnissä, jos se sopisi meidän kaikkien hiuksille... Aina kannattaa kokeilla, josko omalle iholle löytyisikin toisen suosittelemasta se oikea tuote. 

Googletettuani konjac-sienistä, jäin ehkä eniten ihmettelemään sitä, että kun konjac-sieni kuitenkin on luonnonmateriaali, konjac-kasvin juuresta tehty tuote, miksi siihen lisätään ei-luonnollisia aineita? Myynnin takiako? Konjac-sientä saa useissa eri väreissä, joista yksikään ei ole "luonnollinen" ja hurjimmassa sienessä mainittiin sen sisältävän kollageeniä (!!). Jos mitään muuta ei mikrobiologian tunneilta aikoinaan jäänyt mieleen, niin se jäi, miten opettajani kertoi, ettei kannata haaskata rahojaan ryppyrasvoihin: kollageeni on aivan liian suuri molekyyli, jotta se voisi läpäistä ihomme.  

Omaan sieneenikin on lisätty punasavea. Ehkä pitäisi kokeilla täysin luonnollista versiota, missä ei ole mitään ylimääräistä. Toistaiseksi nautiskelen tämän sienen loppuun. Käyttöikää konjac-sienillä sanotaan olevan 1-3 kk, mutta omani tuskin maksimiaikaa näkee ;) 

Onko Sinulla kokemuksia konjac-sienestä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti