sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Pääsiäisen ajanvietettä


Kuulun siihen joukkoon, joka ei oikein jouluista, pääsiäisistä, vapuista, juhannuksista tmv. välitä. Joulua pakenin lasteni kanssa jouluristeilylle Tukholmaan (suosittelen!) ja nyt pääsiäistä vietimme mini-kylpylälomalla Pohjois-Savossa. Tähän reissuun liittyi olennaisesti syyllisyys siitä, etten ehtinyt kesän työrupeamalta käymään kummisetäni luona, jonka koti on ollut "2. kotini" mm. yliopistovuosieni aikana, ja jonka puoliso on ollut "vara-äitini". Kummisetäni sairastaa Alzheimerin tautia ja tieto voinnin heikkenemisestä sai viimein minut pakkaamaan lapset autoon ja lähtemään kohti Savoa. 

Koska ajomatka oli meille pitkä, päädyin suunnittelemaan meille kaikkea kivaa reissun ajaksi. Niinpä, perinteisten "vessataukojen" lisäksi, pysähdyimme Kuopion Pitkälahden SuperPark Corneriin. Paikkaa ei ainakaan hinnalla oltu pilattu, 8 eurolla per lapsi, ja aikaa sai viettää leikkipaikassa niin kauan kuin halusi. Miinuksena paikalle oli tosin se, että paikka oli nimensämukaisesti "Corner" eli ei lähellekään niin suuri kuin muut SuperParkit, mutta sehän ei lapsia haitannut. Kun minä luin teemukin äärellä tenttiin kahvion puolella, lapset saivat kuluttaa energiaansa leikkimällä. 

SuperParkista suuntasimme kylpylähotelli KunnonPaikkaan, josta sain suht edullisen majoituksen yhdeksi yöksi: 1 aikuinen ja 2 lasta sisältäen kylpyläpalvelut 147 euroa. Paikkana tämä kylpylä oli ihan ok. Runsaasti erilaisia altaita, joissa polskia ja ehdottomasti lapsiystävällinen paikka. Aikuisena olisin kaivannut kuntouintiin paikkaa, mutta lasten temppuradan vietyä useampi rata isosta uima-altaasta, ei kuntouinnista voinut nauttia kuin yhdellä radalla, jossa oli aika monta muutakin kuntouimaria... Kaksi tuntia illalla altailla, toiset kaksi heti aamusta aamupalan jälkeen. Voin kertoa, että meillä maistui seuraavana yönä uni yli kellon ympäri :) Ja samalla reissulla tuli kahtena päivänä tavattua kummisetääkin <3

Toinen pääsiäisajanvietteeni löytyi paikallisesta Prismasta. Satuin etsimään erästä lankaa, joka oli loppunut kesken neulomiseni, mutta päädyinkin alehyllylle. 100% villalankakerät olivat tarjouksessa 3 euron hintaan!! Vilukissahan päätti sitten hamstrata oikein urakalla. Toisesta ehdin loihtia lämpöisen kaulaliinan, entisen fleecehuivini oltuakin jo 20 vuotta vanha. Kyseisen fleece-hirvityksen olin saanut aikoinaan siskoltani ginipullon kylkiäisenä, mutta koska en muka ollut ehtinyt neuloa itselleni uutta huivia, olin sitten tätä hiustenkerääjää käyttänyt kaikki nämä 20 vuotta :D Tosin tässä voi ehkä todeta, että fleece todella kestää aikaa... se ei muutu miksikään. Nyt kun muovittomuus on ollut tämän kuun ajan mahtavasti esillä, olen tullut siihen johtopäätökseen, ettei meille enää fleecevaatteita tule, mikromuovien takia. Ja villahan on sitä paitsi paljon parempi, lämpimämpi, luonnonmukainen ja maatuva vaihtoehto...

Vaaleanpunaisia lankakeriä ostin seitsemän ja niistä on tarkoitus loihtia itselleni poncho ensi talveksi. Hintaa tuolle tuotokselle tulee 21€ valmistuttuaan. Et saa mistään upouutta 100% villaa olevaa vaatetta 21 eurolla. 

Pääsiäispäiviä on vielä kaksi jäljellä, saa nähdä joko voin pian esitellä tämän ponchonikin. Tosin veikkaanpa, että päivät hurahtavat kotitöiden parissa. Sain nimittäin (vihdoin ja viimein) koulutustani vastaavan työpaikan ja aloitan uudessa työpaikassa tiistaina :) Lisäksi tulin valituksi erääseen super suosittuun täydennyskoulutukseen, pari tenttiä olisi vielä entisistäkin opinnoista tulossa ja ehdinhän minä hakea yhteishaussakin yliopistoon opiskelemaan... Tekemistä taas riittää oppimisen muodossa, mutta toisaalta nautin siitä suunnattomasti. 

Mukavaa ja (suklaa)munarikasta pääsiäistä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti