maanantai 7. tammikuuta 2019

Pintakuivan sekaihon pelastajat

On kulunut kaksi vuotta siitä, kun osallistuin vegaanihaasteeseen ja sitä kautta lähdin tutustumaan luonnonkosmetiikkaan. Oma ideani on ollut testata tuotteita siihen pisteeseen saakka, että löytyy se itselle sopiva tuote. Meikkipussissa vielä käy testailu, mutta kasvojen hoitotuotteiden suhteen alkaa olla aika hyvät tuotteet löydettyinä. Testailu on ollut myös hitaanpuoleista, koska käytän ostamani tuotteen loppuun ennen kuin hankin seuraavan purtilon kaappiin. En näe järkeä heittää vanhoja, ja ei-niin-hyviä-tuotteita roskiin. Siksi meikkipussissanikin on vielä kaksi tuotetta, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa.

Minulla on pintakuiva sekaiho, joka tekee kaikista vuodenajoista, kesää lukuunottamatta, haastavan. Talvella naamani on normaalisti yhtä kiristystä, mutta kahden vuoden kokeiluilla olen viimein löytänyt hyvät tuotteet, ja ajattelin jakaa löytöni myös teille. 

1. Konjakkisieni. Aloitan aamuni pesemällä kasvoni konjakkisienellä. Säännöllisellä käytöllä (aamuin/illoin) olen huomannut epäpuhtauksien vähenevän. Lisäksi ihosta tulee jotenkin heleämpi ja kevyt kasvojen hieronta tuntuu muutenkin herättelevän sopivasti aamuun. Täytyy tosin myöntää, etten ole kello kuuden herätyksissä jaksanut joka aamu tätä käyttää, mutta iltaisin poistan meikin käyttämällä mietoa pesuainetta ja konjakkisientä.


2. Kosteuttaminen. Ostin vuosi sitten Riikasta ensimmäiset Madaran tuotteeni. Siellä ei pihlajavoidetta myyty, vaan ostin ns. alkuperäisen "Daily defence"-voiteeni, jota taas en Suomesta löytänyt. Kun tuubi oli tyhjä, päätin kokeilla Pihlaja-voidetta, eikä tämäkään pettymystä tuottanut. Kerrassaan pintakuivan ihon suurin rakastaja! En voisi enää elää ilman tätä tuotetta. Käytän tätä meikin alla ja meikin poiston jälkeen. Jos voidetta jää kasvoista ylimääräistä, sipaisen loput kantapäihin, jotka eivät tämän ansiosta ole vielä kertaakaan tämän talven aikana kuivuneet santapaperiksi. Voiteena tämä on mukavan täyteläistä, miedon tuoksuista ja nopeasti imeytyvää. Hintakin on sopiva*, varsinkin, kun huomaa ostaa monta tuubia kerralla Madaran alennusmyynneistä. 3. Kuorinta. Käyn saunassa noin 2-3 kertaa viikossa. Minulla sauna on tietynlainen pyhättö, jonne menen mieluusti yksin, jotta saan pyöritellä ajatuksiani. Sauna on minulle kuin mindfulness-tunti. Rentoudun, päästän irti ajatuksista, ja usein saan siellä hyviä ideoita töihin. Jos siis aivoni "tökkivät", suuntaan saunaan. Enimmäkseen menen kuitenkin saunaan ihoni takia. Ihon voi kuoria "kylmiltäänkin", mutta itse koen, että kuorinta on tehokkaampaa, jos teen sen saunassa. Etsin vielä täydellistä kuorintavoidetta, mutta tässä on yksi hyvin lähellä täydellistä oleva: Dermosilin Nature Facial Peeling.


Syy, miksi tämä kuorintavoide ei ole täydellinen, on sen hinnassa/ purkkikoossa. 50 ml:n pikkupurkki maksaa 6,20€ eikä tuo 50 ml riitä mihinkään. Näitä saisi olla hankkimassa lisää tämän tästä, ja normikaupastahan tätäkään ei saa. Koostumukseltaan tämä kuorintavoide on kyllä miellyttävä, mutta kaipaisin vielä isompaa pakkauskokoa. 

Kuorin ihoni jokaisella saunakerralla, jolloin olen myös huomannut epäpuhtauksien olevan paremmin "hallittavissa". 

4. Kasvonaamio. Saako taas sanoa olevansa rakastunut kaikkeen muuhun, paitsi tuotteen hajuun? :) En tiedä mikä teini-ikä itselläni on kasvojen ihon suhteen puhjennut näin 35-vuotiaana, mutta jo edellä lueteltujen lisäksi, Madaran Detox-kasvonaamio* on ollut kasvoilleni parasta mitä tiedän. Saunassa suoritetun kasvojen kuorinnan jälkeen olen levittänyt kasvonaamion ja mennyt saunan lempeään lämpöön noin 5-10 minuutiksi. Pientä kihelmöintiä tämä aiheuttaa iholla, mutta vitsit miten hyväksi kasvojeni iho on säännöllisen käytön jälkeen muuttunutkaan! 

Ainoa miinus tuotteessa on sen haju. Tämä haisee ihan kamalalle, mutta kun siitä pääsee yli, ei tätä tuotetta halua vaihtaa miksikään muuksi.


Olen joissakin asioissa vastarannan kiiski enkä osta kaikkia mahdollisia voiteita silmänympärysvoiteista päivä- ja yövoiteisiin. Uskon, että kun löytää yhdenkin hyvän tuotteen, sillä pärjää pitkälle. Miksi tarvitsisin erilaisen voiteen aamulla ja yöllä, jos yksikin tuote riittää? Näitä tuotteita suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan! Tuotteen perästä löytyy affi-linkki* Hyvinvoinnin tavarataloon*, josta itsekin ostan ko. tuotteet, poislukien Dermosilin kuorintavoiteen. 

Miten Sinä hoidat ihoasi ja mitkä ovat lempituotteesi?

2 kommenttia:

  1. Itsellä aika samanlaiset ihonhoitorutiinit, joskin käytän myös synteettistä kosmetiikkaa luonnonkosmetiikan rinnalla. Mutta esimerkiksi Madaran Peel -kuorintavoide on lumoava! Ikävä kyllä se on hurjan kallis, ja siksi ostinkin nyt kokeiluun vastaavan tuotteen Organic Shopilta. Saa nähdä, onko siitä Madaran kilpailijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin myös tota Madaran kuorintavoidetta, mutta aika suolainen hinta. Jospa tulisi taas alennusmyynnit...? ;)

      Poista